ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A METEOROLOGILOR AERONAUTICI

          EVENIMENTE2022

La data de 21.10.2022, cu ocazia depunerii Jurământului militar de către studenţii anului I ai Academiei Forțelor Aeriene ,, Henri Coandă", Președintele Asociației Naționale a Meteorologilor Aeronautici, domnul Marius CONSTANTINESCU, domnul Secretar General al asociației, domnul Bogdan POPA și trezorierul asociației, domnul Maricel GRIGORAȘ, au avut deosebita plăcere și onoare de a înmana placheta de onoare și insigna asociației, instituției de prestigiu de învățământ superior aeronautic, Academia Forțelor Aeriene ,, Henri Coandă”, prin domnul General de flotilă aeriană conf. univ. dr. Marius ȘERBESZKI. Cu acest prilej, reprezentanții delegației au discutat aspecte generale ce vizează cerințele vocaționale ale meteorologilor și au  evidențiat cu recunoștință, reflecția eforturilor constante ale acestei instituții militare de înaltă tradiție aeronautică . Cu acest prilej, Asociaţia Naţională a Meteorologilor Aeronautici i-a acordat domnului General de flotilă aeriană conf. univ. dr. Marius ȘERBESZKI titlul de ,,Membru de Onoare" al asociaţiei.


2021


La data de 26.02.2021, cu ocazia absolvirii cursului de bază pentru ofițerii meteorologi aeronautici, la sediul Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic ,, Aurel Vlaicu”, Președintele Asociației Naționale a Meteorologilor Aeronautici, domnul Marius CONSTANTINESCU și domnul Secretar General al asociației, domnul Bogdan POPA, au înmanat placheta de onoare și insigna asociației, Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic ,, Aurel Vlaicu”, prin domnul General de flotilă aeriană, Anton Ovidiu BĂLAN. Cu acest prilej, reprezentanții asociației au evidențiat cu recunoștință, reflecția eforturilor constante ale acestei instituții militare de tradiție aeronautică .

La rândul său, comandantul Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic ,, Aurel Vlaicu”, domnul General de flotilă aeriană, Anton Ovidiu BĂLAN a oferit asociației o placheta simbol a evenimentului.


La data de 11.07.2021, cu prilejul împlinirii celor 7(șapte) ani de la înființarea Asociației Naționale a Meteorologilor Aeronautici, domnul Marius CONSTANTINESCU, președintele asociației, și domnul Ștefu Sandu, membru al asociației, au înmanat placheta de onoare a asociației, echipajului fregatei ,, Regina Maria", prin comandantul fregatei, domnul comandor, Adrian GOBJILĂ. Cu acest prilej, reprezentanții  ambelor entități au evidențiat rolul și importanța vitală a meteorologiei aeronautice în regim îmbarcat.
2019


La data de 16.aprilie.2019, Președintele Asociației Naționale a Meteorologilor Aeronautici, domnul Marius CONSTANTINESCU, împreună cu domnul  Vicepreședinte, dr Eduard DRAGOMIR și domnul Petru ZAHARIA, reprezentanți ai domeniului meteorologic aeronautic, au înmânat Placheta de Onoare a asociației, la sediul Direcției Generale Management Resurse Umane, Șefului Direcției, domnului General-Maior dr Liviu Marilen LUNGULESCU, ca însemn de apreciere pentru contribuțiile aduse dezvoltării structurilor de meteorologie din cadrul Statului Major al Apărării, cât și pentru promovarea imaginii meteorologice aeronautice. Cu acest prilej, i s-a conferit și titlul de ,, Membru de Onoare” al asociației.

 2017


La finalul celei de-a 11-a ediții Aeromania, in data de 19 august 2017, Asociația Națională a Meteorologilor Aeronautici a premiat Regional Air Services pentru buna colaborare. Președintele ANMA – Marius Constantinescu, Secretarul General – Bogdan Popa și Președintele Comisiei de cenzori – Maricel Grigoraș i-au înmânat placheta de onoare Directorului General RAS – Adrian Vasilache, într-un cadru prietenos, chiar în biroul acestuia. Asociația este partener în organizarea showului aerian - Aeromania pentru al treilea an consecutiv, adică de la înființare, din anul 2014.


La data de 23.03.2017, cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei, la sediul Administrației Naționale a Meteorologiei-A.N.M, Vicepreședinții Asociației Naționale a Meteorologilor Aeronautici din România-A.N.M.A, domnul dr Silviu Grigore Gogu și domnul dr Eduard Narcis Dragomir, au înmanat placheta de onoare a asociației, Directorului General al A.N.M, doamna dr. ELENA MATEESCU.La ceremonia de înmanare a distincției au participat Directorul Executiv al A.N.M, doamna dr Florinela Georgescu, Directorul adjunct al Institutului de Geografie al Academiei Române, doamna dr Monica Dumitrașcu și doamna prof univ dr Sabina Ștefan de la Facultatea de Fizică a Universității din București.
La data de 08.03.2017, Președintele Asociației Naționale a Meteorologilor Aeronautici-A.N.M.A, domnul Marius CONSTANTINESCU, împreună cu Secretarul General al asociației, domnul Bogdan POPA, au înmânat Placheta de Onoare a asociației, Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, prin domnul Director Marius COȚOFAN, ca însemn de apreciere a contribuțiilor aduse în promovarea activă a imaginii meteorologice Dobrogene. La înmânarea plachetei, a participat și reprezentantul GeoEcomar, partener al A.N.M.A, domnul Ing. Geofizician Vlad Rădulescu - Coordonator al Centrului Național de Monitorizare – Alarmare la Hazarduri Naturale Marine de la sucursula Constanța.

 2016
La data de 16 februarie 2016, Vicepreședintele Asociației Naționale a Meteorologilor Aeronautici din România, domnul Paul BUGEAC, a înmânat domnului Alexandru MERIȘAN, meteorolog aeronautic observator la aerodromul Craiova, ,,Titlul de Excelență” al asociației, pentru observarea și raportarea primului ,,funnel cloud” la un aerodrom civil din România. Distincția i-a fost conferită la sediul ROMATSA S.A.
2015

La data de 19 decembrie 2015, Președintele Asociației Naționale a Meteorologilor Aeronautici din România, domnul Marius CONSTANTINESCU, a înmânat membrilor Clubului Amiralilor, prin domnul viceamiral (r) Dorin DĂNILĂ, ,, Placheta de Onoare a Asociatiei Naționale a Meteorologici Aeronautici”, pentru contribuţiile aduse dezvoltării şi promovării imaginii meteorologiei aeronautice din cadrul Forţelor Navale Române.
La data de 16.12.2015, Vicepreședintele Asociației Naționale a Meteorologilor Aeronautici din România, domnul Silviu Grigore GOGU, împreună cu domnul Cristian OPREA, reprezentanți ai domeniului meteorologic aeronautic, au înmânat Placheta de Onoare a asociației, Șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, domnului General Maior Laurian ANASTASOF, ca însemn de apreciere a contribuțiilor aduse dezvoltării structurilor de meteorologie aeronautică din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, cât și pentru promovarea modernizării sistemului de management meteorologic intern. Cu acest prilej, i s-a conferit și titlul de ,, Membru de Onoare” al asociației.

La data de 3 noiembrie 2015, Președintele Asociației Naționale a Meteorologilor Aeronautici din România, domnul Marius CONSTANTINESCU, a înmânat placheta de onoare Şefului Statului Major al Forţelor Navale, domnul contraamiral Dr. Alexandru MÎRŞU, ca însemn de apreciere și recunoaștere constanta a demersurilor realizate în organizarea și funcționarea structurilor de meteorologie aeronautică din cadrul Forțelor Navale Române, oferindu-i totodată și titlul de ,, Membru de Onoare".2014
În luna iulie 2014, în Canada, la a XV-a sesiune a CAeM, desfăsurată la Montreal, a fost selectată noua componență a echipelor de Experți pentru următorii patru ani. Comisia pentru Meteorologie Aeronautica (CaeM) este una dintre cele opt comisii tehnice ale OMM şi constituie forța motrice din spatele programului de Meteorologie Aeronautică. Comisia se întrunește o dată la patru ani şi oferă îndrumare și coordonare statelor membre prin cinci Echipe de Experti formate din cate cinci membri, după cum urmează:
 ET-ASC – Aviation Science and Climate
 ET-ETC – Education, Training and Competence
 ET-GOV - Governance
 ET-ISA – Information and Services for Aviation
 ET-CCP – Communication, Coordination and Partnership
În cadrul Echipei de Experți pentru Educație, Instruire și Competente (ET-ETC) a fost ales din partea României Dl. Paul BUGEAC – expert în cadrul ROMATSA și vicepreședinte al Asociației Naționale a Meteorologilor Aeronautici – aflat acum la al doilea mandat in cadrul ET-ETC
Membri de Bază aleși:
Andrea HENDERSON Australia
 Kathy-Ann CAESAR Teritoriul Caraibelor Englezești
Raf WINDMOLDERS Belgia
Paul O. BUGEAC Romania
Jan Hendrick STANDER Africa de Sud